Kaip išsaugoti maisto produktus šviežius?

parašė , 2017-02-24 23:21

LaminavimasTam tikriems maisto produktams būtina laminavimo plevelė, norint juos išlaikyti šviežius. Jau parduotuvėje pirkdami, pavyzdžiui, fasuotą lašišą ar mėsos kumpius, matome, kad laminavimo plevelė sudaro šių produktų pakuotę, kurioje mėsos gabalai yra vakuumuoti ir dėl to ilgai negenda. Kokias priemones galime mes patys, nedirbdami pramonėje, naudoti tam, kad galėtume ilgiau išsaugoti produktus šviežius?

Kada vynioti į plėvelę

Kai kurių produktų vyniojimas į maistinę ar laiminavimo plėvelę iš tiesų gali padėti juos išsaugoti skanius, šviežius ir mielai vartojamus. Tai galėtų būti batono, duonos, pyrago gaminiai, kurie, niekur nesuvynioti, iškart pradeda džiūti. Taip pat ir praimtas geltonas sūris, tiesiog padėtas į šaldytuvą, tuojau pat pradės oksiduotis ir apdžius. Tad produktai, kurie per daug apdžiūva būdami gryname ore, turėtų būti vyniojami į plėvelę, taip bus išsaugomos jų gerosios savybės.

Kada nevynioti į plėvelę

Tačiau tikrai nereikia persistengti – plėvelė turi būti naudojama saikingai, kartais jos reikia, o kartais visai nereikia. Dėl to, pavyzdžiui, negalima vynioti į plėvelę vaisių, jeigu jau jie pakankamai sunokę. Būdami plėvelėje jie šils, šus ir gali greičiau supūti, pernokti, net jeigu juos laikysite šaldytuve. Vaisiams ir daržovės reikia geros ventiliacijos, tad nepatariama jų kažkur vynioti ar sandariai uždaryti – geriau leisti jiems kvėpuoti. Siekiant šaldytuvo higienos taip pat patariama jau pagamintą maistą, laikomą šaltai, uždengti dangčiais, dėti į dėžutes arba, jeigu kitaip neišeina, vynioti į plėvelę – tai neleis sklisti kvapams ir nesuteiks to kvapo kitiems šaldytuve esantiems produktams.

Šaldyti

Kitas būdas išsaugoti maisto šviežiumą – produktus šaldyti. Daugybei produktų toks metodas gali užtikrinti ilgą galiojimo laiką. Ar žinojote, kad šaldyti galima net duoną? Tik prieš tai įsukite į plėvelę, kad negautų drėgmės iš kitų kameros šaltinių. Tokie produktai kaip kefyras, pienas nelabai tiks šaldymui, nes praras savo struktūrą. Tačiau drąsiai galite šaldyti visas mėsas, ledus, daržoves, vaisius. Atšildžius šaldytus produktus teks greitai suvartoti, nes jie bus tinkami, tačiau itin greitai gendantys bei kiek kitokios struktūros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ieškote paskolos internetu geriausiomis sąlygomis? Pirmas greitas kreditas nuo šiol prieinamas nuo 18 metų ir be jokių papildomų mokesčių. Primename, kad greiti kreditai greičiausiai auganti pagal paklausą paskolų rūšis.