Greitieji kreditai iki 10000

10 “moteriškų” klausimų apie kontaktinius lęšius

parašė , 2013-04-19 09:30

Kaip dažnai reikia keisti kontaktinius lęšius?

Jeigu nešiojate lęšius norėdami pakoreguoti regėjimą, būtina tiksliai vykdyti naudojimosi taisykles. Tai yra, reguliariai keisti tirpalą dėkliuke, valyti lęšius ir, kai ateina laikas, pirkti naujus. Lęšių naudojimo laikas nurodytas ant pakuotės, tai gali būti viena diena, savaitė, mėnuo ir ilgiau.

Kaip tepti kosmetiką, kai naudoji kontaktinius lęšius?

Dekoratyvinė kosmetika tepama ant odos aplink akis jau įdėjus lęšius. Prieš nuvalant kosmetiką būtina išsiimti lęšius.

Ar nešiojant lęšius galima sportuoti?

Nešiojant lęšius užsiimti judriomis sporto rūšimis labai patogu, jie, kitaip nei akiniai, nenuslysta ir nerasoja. Nešiojant kontaktinius lęšius nedraudžiama užsiimti fizine veikla.

Ar galima degintis nešiojant lęšius?

Kaitintis gryname ore ir lankytis soliariume nešiojant lęšius nedraudžiama.

Kad gali sugadinti lęšius?

Su lęšiais nepatartina plaukioti baseine ir praustis duše, nes vienadieniai lęšiai gali sugerti vandenyje ištirpusias medžiagas.

Ar galima miegoti neišsiėmus lęšių?

Yra specialūs kontaktiniai lęšiai, su kuriais galima vaikščioti keletą dienų (paprastai savaitę) neišsiimant. Įsidėjus paprastus lęšius miegoti negalima, nes miegant jie gali “prisiklijuoti” prie viršutinio voko dėl to, kad trūks drėgmės.

Ar nešiojant lęšius galima vairuoti?

Dėl to, kad lęšiai tvirtai sukimba su rainele ir nesusiaurina matomumo, vairuojant automobilį jie yra tinkamesni nei akiniai.

Ar tiesa, kad lęšiai apriboja deguonies patekimą į akis?

Šiuolaikiniai kontaktiniai lęšiai gaminami laikantis visų akių higienos reikalavimų, todėl teisingai juos naudojant ir prižiūrint nėra jokių kliūčių, kad deguonis patektų į rainelę.

Ar galima nenešioti akinius, kai yra lęšiai?

Nešiojant regėjimą koreguojančius kontaktinius lęšius kaip papildomą priemonę būtina turėti akinius, nes kilus infekcijoms juos naudoti yra tinkamiau.

Ar tiesa, kad per šalčius lęšiai sustingsta?

Lęšiai įgauna tokią rainelės formą, ant kokios jie yra uždėti, o jų temperatūra atitinka akies temperatūrą. Periodiškas mirgsėjimas sudrėkina jų paviršių, todėl per šalčius jie nepraranda savo savybių.

Ieškote paskolos internetu geriausiomis sąlygomis? Pirmas greitas kreditas nuo šiol prieinamas nuo 18 metų ir be jokių papildomų mokesčių. Primename, kad greiti kreditai greičiausiai auganti pagal paklausą paskolų rūšis.